Pulpety w sosie kurkowym

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
2-4

Czas przygotowania
2 godziny

Opis

Grilluj w egzotycznym stylu! Wypróbuj połączenie chrupiących, aromatycznych roślinnych kiełbasek z grilla z lekką, ale zarazem pożywną sałatką taboulleh, pachnącą ziołami – szczypiorkiem, miętą, pietruszką, czosnkiem…

Pulpety w sosie kurkowym

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
2-4

Czas przygotowania
2 godziny

Składniki

1 opakowania Roślinnych
Burgerów OneDayMore
2 brioszki
1 cebula
1 pomidor, pokrojony w grube
plastry (około 1 cm)
Oliwa z oliwek
Sos tatarski
Ketchup

Przygotowanie

Cebulę kroimy w plastry (około 0,5 cm grubości). Plastry pomidora i cebuli polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą, białym pieprzem i pokrojonym drobno ząbkiem czosnku.

Patelnię grillową natłuszczamy za pomocą ręcznika papierowego zamoczonego w oleju słonecznikowym. Grillujemy plastry pomidora i cebuli z obu stron, następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Przekrojone brioszki wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Polewamy je oliwą z oliwek i wkładamy do nagrzanego piekarnika na mniej więcej 2 minuty.

Burgery smażymy na natłuszczonej patelni grillowej 3 minuty z każdej strony.

Brioszki wyciągamy z piekarnika. Na spody bułek nakładamy sos tatarski, na sos nakładamy burgery, na mięso nakładamyketchup, grillowanego pomidora i kilka krążków grillowanej cebuli i przykrywamy wierzchem bułki.

Składniki

1 opakowania Roślinnych
Burgerów OneDayMore
2 brioszki
1 cebula
1 pomidor, pokrojony w grube
plastry (około 1 cm)
Oliwa z oliwek
Sos tatarski
Ketchup

Przygotowanie

Cebulę kroimy w plastry (około 0,5 cm grubości). Plastry pomidora i cebuli polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą, białym pieprzem i pokrojonym drobno ząbkiem czosnku.

Patelnię grillową natłuszczamy za pomocą ręcznika papierowego zamoczonego w oleju słonecznikowym. Grillujemy plastry pomidora i cebuli z obu stron, następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Przekrojone brioszki wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Polewamy je oliwą z oliwek i wkładamy do nagrzanego piekarnika na mniej więcej 2 minuty.

Burgery smażymy na natłuszczonej patelni grillowej 3 minuty z każdej strony.

Brioszki wyciągamy z piekarnika. Na spody bułek nakładamy sos tatarski, na sos nakładamy burgery, na mięso nakładamyketchup, grillowanego pomidora i kilka krążków grillowanej cebuli i przykrywamy wierzchem bułki.
Odtwórz wideo
Odtwórz wideo
Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
roslinne@onedaymore.pl
Chcesz kupić online?
Zapisz się na newsletter – poinformujemy
Cię o starcie sprzedaży!
Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
roslinne@onedaymore.pl
Chcesz kupić online?
Zapisz się na newsletter – poinformujemy
Cię o starcie sprzedaży!
Chcesz kupić online?
Zapisz się na newsletter – poinformujemy
Cię o starcie sprzedaży!

Social media

Kontakt

Infolinia: +48 61 670 40 45

Czynna (pn.-pt.)
08:00 – 16:00

Skontaktuj się z nami:
roslinne@onedaymore.pl