Poznaj roślinne produkty OneDayMore
Poznaj roślinne produkty OneDayMore

Roślinne kiełbaski

Z grubo mielonym pieprzem
mają wyrazisty smak. Zamiast tradycyjnej osłonki pokryte są osłonką z alginianów pozyskiwanych z alg morskich, co zapewnia przyjemne gryzienie, takie jak w przypadku produktów mięsnych.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 21%, olej rzepakowy, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, błonnik bambusowy, białko z pestek dyni, skrobia ziemniaczana, suszony czosnek, suszona cebula, przyprawy, sól, suszony ocet spirytusowy, suszone oregano 0,4%, suszony burak, grubo mielony pieprz czarny 0,2%, suszony tymianek 0,1%, żelazo, witamina B12. Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 793 kJ/189 kcal
Tłuszcz 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 8,7 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 3,8 g
Białko 14,6 g
Sól 1,9 g
B12 0,449 ug (18% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Cynk 2,0 mg (20% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
7 minut
NA GRILLU
Czas dowolny

Rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut, delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne klopsiki

z czerwoną cebulką i tymiankiem
to aromatyczna propozycja smacznego dania – z ziemniakami, a także z dodatkiem sosu, klusek, gnocchi.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 23%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko z pestek dyni, stabilizator: metyloceluloza, skrobia ziemniaczana, błonnik bambusowy, suszona czerwona cebula 0,9%, suszona biała cebula, suszony ocet spirytusowy, suszony tymianek 0,5%, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszony burak, żelazo, witamina B12.



Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 962 kJ/230 kcal
Tłuszcz 13,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 1,1 g
Błonnik 4,3 g
Białko 15,5 g
Sól 1,5 g
B12 0,452 uq (18% RWS)
Potas 468 mg (23% RWS)
Magnez 73,8 mg (20% RWS)
Żelazo 6,46 mg (46% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
6 minut
W PIEKARNIKU
10 minut

Rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 10 minut.

Jak segregować?

Roślinne burgery

klasyczny smak
w wersji klasycznej idealnie pasują do pieczywa jako standardowe burgery, ale są też świetne do grillowanych warzyw.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko brązowego ryżu, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, sól, suszony burak, suszona cebula, suszony czosnek, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 863 kJ/206 kcal
Tłuszcz 10,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 8,3 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 2,1 g
Białko 18 g
Sól 1,7 g
B12 0,421 uq (17% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Cynk 2,2 mg (22% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
6 minut
W PIEKARNIKU
12 minut

Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na 1 burgera, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 6 minut z każdej strony.

Jak segregować?

Roślinne mielone

delikatny, łagodny smak
to uniwersalny zamiennik mięsa mielonego. Można go użyć jako farszu do pierogów, gołąbków, pieczonych warzyw, a także do przygotowania lasagne, dań z makaronem lub można uformować z niego pulpeciki.
Masa netto: 250 g
Liczba porcji: 2,5

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, białko brązowego ryżu, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, hydrolizowane białko roślinne, błonnik cytrusowy, suszony ocet spirytusowy, suszony czosnek, sól, suszony burak, przyprawy, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 957 kJ/229 kcal
Tłuszcz 13,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 3,5 g
Białko 17 g
Sól 1,6 g
B12 0,447 uq (18% RWS)
Potas 480,7 mg (24% RWS)
Magnez 62,3 mg (17% RWS)
Żelazo 6,22 mg (44% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
7 minut
W PIEKARNIKU
Czas dowolny

Ustawić średnią moc palnika i rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania. Smażyć przez 7 minut, delikatnie rozdrabniając aż do zrumienienia.

Zapiekać w swojej ulubionej potrawie!

Jak segregować?

Roślinne kawałki

o smaku tuńczyka
Masa netto: 150 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko brązowego ryżu, skrobia ryżowa, błonnik grochowy, stabilizator: metyloceluloza, sól, suszony ocet spirytusowy, suszony burak, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia, zalecane spożycie po obróbce termicznej.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 992 kJ/237 kcal
Tłuszcz 13,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3,6 g
Węglowodany 6,3 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 2,5 g
Białko 21,2 g
Sól 2,2 g
B12 0,399 uq (16% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 0,8 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
6 minut
NA ZIMNO
Czas dowolny

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut delikatnie mieszając.

Z czym lubisz!

Jak segregować?

Roślinne kotlety

o smaku rybnym z cytryną i koperkiem
Masa netto: 170 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 22%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko brązowego ryżu, , stabilizator: metyloceluloza, sól, błonnik cytrusowy, suszony ocet spirytusowy, suszony koperek 0,4%, suszona cebula, suszony czosnek, suszony zagęszczony sok cytrynowy 0,1%, przyprawy, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 881 kJ/210 kcal
Tłuszcz 11,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3 g
Węglowodany 5,8 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 2,7 g
Białko 15,8 g
Sól 2,2 g
B12 0,512 uq (20% RWS)
Żelazo 7,62 mg (54% RWS)
Kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 0,66 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
3 minuty
W PIEKARNIKU
6 minut

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 6 minut z każdej strony.

Jak segregować?

Roślinny gyros

z czosnkiem i ziołami
Masa netto: 160 g
Liczba porcji: 1,5

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, błonnik cytrusowy, suszony ocet spirytusowy, sól, suszony czosnek 0,4%, suszona natka pietruszki 0,3%, przyprawy, suszony czosnek niedźwiedzi 0,2%, żelazo, witamina B12. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 971 kJ/247 kcal
Tłuszcz 13,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 7,9 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 2,6 g
Białko 18 g
Sól 2 g
B12 0,509 uq (20% RWS)
Potas 432 mg (22% RWS)
Żelazo 6,67 mg (48% RWS)
Cynk 2,23 mg (22% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
6 minut
W PIEKARNIKU
Czas dowolny

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

Zapiec z ulubionymi dodatkami!

Jak segregować?

Roślinny gyros

ze słodką papryką i płatkami chili
Masa netto: 160 g
Liczba porcji: 1,5

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, błonnik cytrusowy, naturalne aromaty, słodka papryka 1%, suszony ocet spirytusowy, sól, suszony czosnek, płatki chili 0,4%, przyprawy, żelazo, witamina B12. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 984 kJ/235 kcal
Tłuszcz 14,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 8,3 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 2,6 g
Białko 17,7 g
Sól 1,9 g
B12 0,456 uq (18% RWS)
Potas 459,3 mg (23% RWS)
Żelazo 6,26 mg (45% RWS)
Cynk 2,21 mg (22% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
6 minut
W PIEKARNIKU
Czas dowolny

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

Zapiec z ulubionymi dodatkami!

Jak segregować?

Roślinne kiełbaski białe

z majerankiem
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 17%, olej rzepakowy, płatki ryżowe, naturalne aromaty, stabilizator: metyloceluloza, błonnik bambusowy, suszony czosnek, białko brązowego ryżu, skrobia ziemniaczana, suszony majeranek 0,8%, sól, suszony ocet spirytusowy, suszona cebula, przyprawy, suszony burak, żelazo, witamina B12. Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 920 kJ/220 kcal
Tłuszcz 12,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 5,5 g
Białko 15 g
Sól 2,1 g
B12 0,588 uq (24% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
7 minut
NA GRILLU
Czas dowolny

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grilluj tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne omlety

o smaku jajecznym ze szczypiorkiem
Masa netto: 170 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 20%, olej rzepakowy, płatki ryżowe, naturalne aromaty, błonnik bambusowy, sól czarna, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, suszona cebula, suszony czosnek, suszony szczypiorek 0,3%, żelazo, witamina B12. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 784 kJ/187 kcal
Tłuszcz 10,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2,6 g
Węglowodany 7,5 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 3,7 g
Białko 14,9 g
Sól 2,1 g
B12 0,437 uq (17% RWS)
Żelazo 5,74 mg (41% RWS)
Kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 0,57 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

W PIEKARNIKU
10 minut

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140 stopni przez 10 minut.

Jak segregować?

kaszanka roslinne odm pl

Roślinne kaszanki

w stylu black pudding z jabłkiem i cebulką
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, płatki owsiane 19%, białko grochu 13%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, suszona cebula 1,8%, suszone jabłka 1,5%, ekstrakt słodu jęczmiennego, stabilizator: metyloceluloza, hydrolizowane białko roślinne, suszony ocet spirytusowy, przyprawy, suszony czosnek, sól, suszony burak, żelazo, witamina B12.

Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1093 kJ/262 kcal
Tłuszcz 14,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 18,5 g
w tym cukry 2,1g
Błonnik 5 g
Białko 11,8 g
Sól 2,1 g
B12 0,732 μg (29%*)
Potas 415,7 mg (21%*)
Żelazo 5,28 mg (38%*)
Cynk 2,13 mg (21%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
7 minut
NA GRILLU
dowolnie

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

kofty roslinne odm pl

Roślinne kofty

w stylu orientalnym z miętą i kminem rzymskim
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 24%, olej rzepakowy, błonnik bambusowy, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, suszony czosnek, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszony ocet spirytusowy, przyprawy, suszony burak, suszona natka pietruszki, przyprawy korzenne (imbir, cynamon, kardamon), suszona mięta 0,2%, kmin rzymski 0,1%, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 979 kJ/234 kcal
Tłuszcz 13,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 8,5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3,4 g
Węglowodany 9,2 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 5,2 g
Białko 15,8 g
Sól 1,8 g
B12 0,685 μg (27%*)
Żelazo 7,0 mg (50%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

NA PATELNI
7 minut
NA GRILLU
dowolnie

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

burger roslinny z ananasem odm pl

Roślinne burgery

z dodatkiem płatków chili i ananasem
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 24%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, liofilizowane ananasy 2%, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, sól, płatki chili 0,5%, hydrolizowane białko roślinne, suszona natka pietruszki, suszona cebula, suszony czosnek, żelazo, witamina B12. Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 850 kJ/203 kcal
Tłuszcz 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 2,9 g
w tym cukry 1,5 g
Błonnik 7,2 g
Białko 17,9 g
Sól 2,4 g
B12 0,541 μg (22%*)
Żelazo 5,35 mg (38%*)
Cynk 2,01 mg (20%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

NA PATELNI
3 minut
NA GRILLU
dowolnie

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

burger roslinny ze sliwka odm pl

Roślinne burgery

ze śliwką i wędzoną papryką
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, suszone śliwki 5% (śliwki 95%, mąka ryżowa), naturalne aromaty, stabilizator: metyloceluloza, suszony czosnek, sól, suszony ocet spirytusowy, suszony burak, suszona cebula, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszona wędzona papryka 0,2%, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 807 kJ/193 kcal
Tłuszcz 9,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 5,7 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2,4 g
Węglowodany 10,4 g
w tym cukry 2,4 g
Błonnik 3,4 g
Białko 14,9 g
Sól 2 g
B12 0,652 μg (26%*)
Żelazo 5,65 mg (40%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

NA PATELNI
3 minuty
NA GRILLU
dowolnie

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne kiełbaski

Z grubo mielonym pieprzem
mają wyrazisty smak. Zamiast tradycyjnej osłonki pokryte są osłonką z alginianów pozyskiwanych z alg morskich, co zapewnia przyjemne gryzienie, takie jak w przypadku produktów mięsnych.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 21%, olej rzepakowy, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, błonnik bambusowy, białko z pestek dyni, skrobia ziemniaczana, suszony czosnek, suszona cebula, przyprawy, sól, suszony ocet spirytusowy, suszone oregano 0,4%, suszony burak, grubo mielony pieprz czarny 0,2%, suszony tymianek 0,1%, żelazo, witamina B12. Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 793 kJ/189 kcal
Tłuszcz 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 8,7 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 3,8 g
Białko 14,6 g
Sól 1,9 g
B12 0,449 ug (18% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Cynk 2,0 mg (20% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
7 minut
NA GRILLU
Czas dowolny

Rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut, delikatnie obracając, aż do zarumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne kiełbaski białe

z majerankiem
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 17%, olej rzepakowy, płatki ryżowe, naturalne aromaty, stabilizator: metyloceluloza, błonnik bambusowy, suszony czosnek, białko brązowego ryżu, skrobia ziemniaczana, suszony majeranek 0,8%, sól, suszony ocet spirytusowy, suszona cebula, przyprawy, suszony burak, żelazo, witamina B12. Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 920 kJ/220 kcal
Tłuszcz 12,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 5,5 g
Białko 15 g
Sól 2,1 g
B12 0,588 uq (24% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
7 minut
NA GRILLU
Czas dowolny

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grilluj tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne klopsiki

z czerwoną cebulką i tymiankiem
to aromatyczna propozycja smacznego dania – z ziemniakami, a także z dodatkiem sosu, klusek, gnocchi.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 23%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko z pestek dyni, stabilizator: metyloceluloza, skrobia ziemniaczana, błonnik bambusowy, suszona czerwona cebula 0,9%, suszona biała cebula, suszony ocet spirytusowy, suszony tymianek 0,5%, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszony burak, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 962 kJ/230 kcal
Tłuszcz 13,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 1,1 g
Błonnik 4,3 g
Białko 15,5 g
Sól 1,5 g
B12 0,452 uq (18% RWS)
Potas 468 mg (23% RWS)
Magnez 73,8 mg (20% RWS)
Żelazo 6,46 mg (46% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
6 minut
W PIEKARNIKU
10 minut

Rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 10 minut.

Jak segregować?

Roślinne burgery

klasyczny smak
w wersji klasycznej idealnie pasują do pieczywa jako standardowe burgery, ale są też świetne do grillowanych warzyw.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko brązowego ryżu, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, sól, suszony burak, suszona cebula, suszony czosnek, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 863 kJ/206 kcal
Tłuszcz 10,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 8,3 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 2,1 g
Białko 18 g
Sól 1,7 g
B12 0,421 uq (17% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Cynk 2,2 mg (22% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
6 minut
W PIEKARNIKU
12 minut

Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na 1 burgera, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 6 minut z każdej strony.

Jak segregować?

burger roslinny z ananasem odm pl

Roślinne burgery

z dodatkiem płatków chili i ananasem
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 24%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, liofilizowane ananasy 2%, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, sól, płatki chili 0,5%, hydrolizowane białko roślinne, suszona natka pietruszki, suszona cebula, suszony czosnek, żelazo, witamina B12. Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 850 kJ/203 kcal
Tłuszcz 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 2,9 g
w tym cukry 1,5 g
Błonnik 7,2 g
Białko 17,9 g
Sól 2,4 g
B12 0,541 μg (22%*)
Żelazo 5,35 mg (38%*)
Cynk 2,01 mg (20%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

NA PATELNI
3 minut
NA GRILLU
dowolnie

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

burger roslinny ze sliwka odm pl

Roślinne burgery

ze śliwką i wędzoną papryką
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, suszone śliwki 5% (śliwki 95%, mąka ryżowa), naturalne aromaty, stabilizator: metyloceluloza, suszony czosnek, sól, suszony ocet spirytusowy, suszony burak, suszona cebula, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszona wędzona papryka 0,2%, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 807 kJ/193 kcal
Tłuszcz 9,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 5,7 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2,4 g
Węglowodany 10,4 g
w tym cukry 2,4 g
Błonnik 3,4 g
Białko 14,9 g
Sól 2 g
B12 0,652 μg (26%*)
Żelazo 5,65 mg (40%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

NA PATELNI
3 minuty
NA GRILLU
dowolnie

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne mielone

delikatny, łagodny smak
to uniwersalny zamiennik mięsa mielonego. Można go użyć jako farszu do pierogów, gołąbków, pieczonych warzyw, a także do przygotowania lasagne, dań z makaronem lub można uformować z niego pulpeciki.
Masa netto: 250 g
Liczba porcji: 2,5

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, białko brązowego ryżu, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, hydrolizowane białko roślinne, błonnik cytrusowy, suszony ocet spirytusowy, suszony czosnek, sól, suszony burak, przyprawy, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 957 kJ/229 kcal
Tłuszcz 13,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 3,5 g
Białko 17 g
Sól 1,6 g
B12 0,447 uq (18% RWS)
Potas 480,7 mg (24% RWS)
Magnez 62,3 mg (17% RWS)
Żelazo 6,22 mg (44% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
7 minut
W PIEKARNIKU
Czas dowolny

Ustawić średnią moc palnika i rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania. Smażyć przez 7 minut, delikatnie rozdrabniając aż do zrumienienia.

Zapiekać w swojej ulubionej potrawie!

Jak segregować?

Roślinny gyros

z czosnkiem i ziołami
Masa netto: 160 g
Liczba porcji: 1,5

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, błonnik cytrusowy, suszony ocet spirytusowy, sól, suszony czosnek 0,4%, suszona natka pietruszki 0,3%, przyprawy, suszony czosnek niedźwiedzi 0,2%, żelazo, witamina B12. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 971 kJ/247 kcal
Tłuszcz 13,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 7,9 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 2,6 g
Białko 18 g
Sól 2 g
B12 0,509 uq (20% RWS)
Potas 432 mg (22% RWS)
Żelazo 6,67 mg (48% RWS)
Cynk 2,23 mg (22% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
6 minut
W PIEKARNIKU
Czas dowolny

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

Zapiec z ulubionymi dodatkami!

Jak segregować?

Roślinny gyros

ze słodką papryką i płatkami chili
Masa netto: 160 g
Liczba porcji: 1,5

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, błonnik cytrusowy, naturalne aromaty, słodka papryka 1%, suszony ocet spirytusowy, sól, suszony czosnek, płatki chili 0,4%, przyprawy, żelazo, witamina B12. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 984 kJ/235 kcal
Tłuszcz 14,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 8,3 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 2,6 g
Białko 17,7 g
Sól 1,9 g
B12 0,456 uq (18% RWS)
Potas 459,3 mg (23% RWS)
Żelazo 6,26 mg (45% RWS)
Cynk 2,21 mg (22% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
6 minut
W PIEKARNIKU
Czas dowolny

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

Zapiec z ulubionymi dodatkami!

Jak segregować?

Roślinne kotlety

o smaku rybnym z cytryną i koperkiem
Masa netto: 170 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 22%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko brązowego ryżu, , stabilizator: metyloceluloza, sól, błonnik cytrusowy, suszony ocet spirytusowy, suszony koperek 0,4%, suszona cebula, suszony czosnek, suszony zagęszczony sok cytrynowy 0,1%, przyprawy, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 881 kJ/210 kcal
Tłuszcz 11,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3 g
Węglowodany 5,8 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 2,7 g
Białko 15,8 g
Sól 2,2 g
B12 0,512 uq (20% RWS)
Żelazo 7,62 mg (54% RWS)
Kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 0,66 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
3 minuty

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Jak segregować?

Roślinne kawałki

o smaku tuńczyka
Masa netto: 150 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko brązowego ryżu, skrobia ryżowa, błonnik grochowy, stabilizator: metyloceluloza, sól, suszony ocet spirytusowy, suszony burak, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia, zalecane spożycie po obróbce termicznej.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 992 kJ/237 kcal
Tłuszcz 13,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3,6 g
Węglowodany 6,3 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 2,5 g
Białko 21,2 g
Sól 2,2 g
B12 0,399 uq (16% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 0,8 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
6 minut
NA ZIMNO
Czas dowolny

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut delikatnie mieszając.

Z czym lubisz!

Jak segregować?

kaszanka roslinne odm pl

Roślinne kaszanki

w stylu black pudding z jabłkiem i cebulką
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, płatki owsiane 19%, białko grochu 13%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, suszona cebula 1,8%, suszone jabłka 1,5%, ekstrakt słodu jęczmiennego, stabilizator: metyloceluloza, hydrolizowane białko roślinne, suszony ocet spirytusowy, przyprawy, suszony czosnek, sól, suszony burak, żelazo, witamina B12.

Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1093 kJ/262 kcal
Tłuszcz 14,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 18,5 g
w tym cukry 2,1g
Błonnik 5 g
Białko 11,8 g
Sól 2,1 g
B12 0,732 μg (29%*)
Potas 415,7 mg (21%*)
Żelazo 5,28 mg (38%*)
Cynk 2,13 mg (21%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
7 minut
NA GRILLU
dowolnie

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

kofty roslinne odm pl

Roślinne kofty

w stylu orientalnym z miętą i kminem rzymskim
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 24%, olej rzepakowy, błonnik bambusowy, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, suszony czosnek, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszony ocet spirytusowy, przyprawy, suszony burak, suszona natka pietruszki, przyprawy korzenne (imbir, cynamon, kardamon), suszona mięta 0,2%, kmin rzymski 0,1%, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 979 kJ/234 kcal
Tłuszcz 13,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 8,5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3,4 g
Węglowodany 9,2 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 5,2 g
Białko 15,8 g
Sól 1,8 g
B12 0,685 μg (27%*)
Żelazo 7,0 mg (50%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

NA PATELNI
7 minut
NA GRILLU
dowolnie

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne omlety

o smaku jajecznym ze szczypiorkiem
Masa netto: 170 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 20%, olej rzepakowy, płatki ryżowe, naturalne aromaty, błonnik bambusowy, sól czarna, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, suszona cebula, suszony czosnek, suszony szczypiorek 0,3%, żelazo, witamina B12. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 784 kJ/187 kcal
Tłuszcz 10,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2,6 g
Węglowodany 7,5 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 3,7 g
Białko 14,9 g
Sól 2,1 g
B12 0,437 uq (17% RWS)
Żelazo 5,74 mg (41% RWS)
Kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 0,57 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

W PIEKARNIKU
10 minut

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140 stopni przez 10 minut.

Jak segregować?

Roślinne kiełbaski

z grubo mielonym pieprzem
mają wyrazisty smak. Zamiast tradycyjnej osłonki pokryte są osłonką z alginianów pozyskiwanych z alg morskich, co zapewnia przyjemne gryzienie, takie jak w przypadku produktów mięsnych.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 21%, olej rzepakowy, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, błonnik bambusowy, białko z pestek dyni, skrobia ziemniaczana, suszony czosnek, suszona cebula, przyprawy, sól, suszony ocet spirytusowy, suszone oregano 0,4%, suszony burak, grubo mielony pieprz czarny 0,2%, suszony tymianek 0,1%, żelazo, witamina B12. Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 793 kJ/189 kcal
Tłuszcz 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 8,7 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 3,8 g
Białko 14,6 g
Sól 1,9 g
B12 0,375 uq (15% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Cynk 2,0 mg (20% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut, delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne klopsiki

z czerwoną cebulką
i tymiankiem
to aromatyczna propozycja smacznego dania – z ziemniakami, a także z dodatkiem sosu, klusek, gnocchi.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 23%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko z pestek dyni, stabilizator: metyloceluloza, skrobia ziemniaczana, błonnik bambusowy, suszona czerwona cebula 0,9%, suszona biała cebula, suszony ocet spirytusowy, suszony tymianek 0,5%, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszony burak, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 962 kJ/230 kcal
Tłuszcz 13,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 1,1 g
Błonnik 4,3 g
Białko 15,5 g
Sól 1,5 g
B12 0,452 uq (18% RWS)
Potas 468 mg (23% RWS)
Magnez 73,8 mg (20% RWS)
Żelazo 6,46 mg (46% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 10 minut.

Jak segregować?

Roślinne burgery

klasyczny smak
w wersji klasycznej idealnie pasują do pieczywa jako standardowe burgery, ale są też świetne do grillowanych warzyw.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko brązowego ryżu, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, sól, suszony burak, suszona cebula, suszony czosnek, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 863 kJ/206 kcal
Tłuszcz 10,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 8,3 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 2,1 g
Białko 18 g
Sól 1,7 g
B12 0,421 uq (17% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Cynk 2,2 mg (22% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na 1 burgera, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 6 minut z każdej strony.

Jak segregować?

Roślinne mielone

delikatny, łagodny smak
to uniwersalny zamiennik mięsa mielonego. Można go użyć jako farszu do pierogów, gołąbków, pieczonych warzyw, a także do przygotowania lasagne, dań z makaronem lub można uformować z niego pulpeciki.
Masa netto: 250 g
Liczba porcji: 2,5

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, białko brązowego ryżu, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, hydrolizowane białko roślinne, błonnik cytrusowy, suszony ocet spirytusowy, suszony czosnek, sól, suszony burak, przyprawy, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 957 kJ/229 kcal
Tłuszcz 13,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 3,5 g
Białko 17 g
Sól 1,6 g
B12 0,447 uq (18% RWS)
Potas 480,7 mg (24% RWS)
Magnez 62,3 mg (17% RWS)
Żelazo 6,22 mg (44% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Ustawić średnią moc palnika i rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania. Smażyć przez 7 minut, delikatnie rozdrabniając aż do zrumienienia.

Zapiekać w swojej ulubionej potrawie!

Jak segregować?

Roślinne kawałki

o smaku tuńczyka
Masa netto: 150 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko brązowego ryżu, skrobia ryżowa, błonnik grochowy, stabilizator: metyloceluloza, sól, suszony ocet spirytusowy, suszony burak, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia, zalecane spożycie po obróbce termicznej.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 992 kJ/237 kcal
Tłuszcz 13,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3,6 g
Węglowodany 6,3 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 2,5 g
Białko 21,2 g
Sól 2,2 g
B12 0,399 uq (16% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 0,8 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut delikatnie mieszając.

NA ZIMNO
czas dowolny

Z czym lubisz!

Jak segregować?

Roślinne kotlety

o smaku rybnym z cytryną i koperkiem
Masa netto: 170 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 22%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko brązowego ryżu, , stabilizator: metyloceluloza, sól, błonnik cytrusowy, suszony ocet spirytusowy, suszony koperek 0,4%, suszona cebula, suszony czosnek, suszony zagęszczony sok cytrynowy 0,1%, przyprawy, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 881 kJ/210 kcal
Tłuszcz 11,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3 g
Węglowodany 5,8 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 2,7 g
Białko 15,8 g
Sól 2,2 g
B12 0,512 uq (20% RWS)
Żelazo 7,62 mg (54% RWS)
Kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 0,66 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

NA PATELNI
3 minuty

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

W PIEKARNIKU
6 minut

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 6 minut z każdej strony.

Jak segregować?

Roślinny gyros

z czosnkiem i ziołami
Masa netto: 160 g
Liczba porcji: 1,5

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, błonnik cytrusowy, suszony ocet spirytusowy, sól, suszony czosnek 0,4%, suszona natka pietruszki 0,3%, przyprawy, suszony czosnek niedźwiedzi 0,2%, żelazo, witamina B12. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 971 kJ/247 kcal
Tłuszcz 13,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 7,9 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 2,6 g
Białko 18 g
Sól 2 g
B12 0,509 uq (20% RWS)
Potas 432 mg (22% RWS)
Żelazo 6,67 mg (48% RWS)
Cynk 2,23 mg (22% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

Zapiec z ulubionymi dodatkami!

Jak segregować?

Roślinny gyros

ze słodką papryką i płatkami chili
Masa netto: 160 g
Liczba porcji: 1,5

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, błonnik cytrusowy, naturalne aromaty, słodka papryka 1%, suszony ocet spirytusowy, sól, suszony czosnek, płatki chili 0,4%, przyprawy, żelazo, witamina B12. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 984 kJ/235 kcal
Tłuszcz 14,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 8,3 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 2,6 g
Białko 17,7 g
Sól 1,9 g
B12 0,456 uq (18% RWS)
Potas 459,3 mg (23% RWS)
Żelazo 6,26 mg (45% RWS)
Cynk 2,21 mg (22% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

Zapiec z ulubionymi dodatkami!

Jak segregować?

Roślinne kiełbaski białe

z majerankiem
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 17%, olej rzepakowy, płatki ryżowe, naturalne aromaty, stabilizator: metyloceluloza, błonnik bambusowy, suszony czosnek, białko brązowego ryżu, skrobia ziemniaczana, suszony majeranek 0,8%, sól, suszony ocet spirytusowy, suszona cebula, przyprawy, suszony burak, żelazo, witamina B12. Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 920 kJ/220 kcal
Tłuszcz 12,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 5,5 g
Białko 15 g
Sól 2,1 g
B12 0,588 uq (24% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grilluj tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne omlety

o smaku jajecznym ze szczypiorkiem
Masa netto: 170 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 20%, olej rzepakowy, płatki ryżowe, naturalne aromaty, błonnik bambusowy,  sól czarna, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, suszona cebula, suszony czosnek, suszony szczypiorek 0,3%, żelazo, witamina B12. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 784 kJ/187 kcal
Tłuszcz 10,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 6 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2,6 g
Węglowodany 7,5 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 3,7 g
Białko 14,9 g
Sól 2,1 g
B12 0,437 uq (17% RWS)
Żelazo 5,74 mg (41% RWS)
Kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 0,57 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140 stopni przez 10 minut.

Jak segregować?

kaszanka roslinne odm pl

Roślinne kaszanki

w stylu black pudding z jabłkiem i cebulką
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, płatki owsiane 19%, białko grochu 13%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, suszona cebula 1,8%, suszone jabłka 1,5%, ekstrakt słodu jęczmiennego, stabilizator: metyloceluloza, hydrolizowane białko roślinne, suszony ocet spirytusowy, przyprawy, suszony czosnek, sól, suszony burak, żelazo, witamina B12.

Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1093 kJ/262 kcal
Tłuszcz 14,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 18,5 g
w tym cukry 2,1g
Błonnik 5 g
Białko 11,8 g
Sól 2,1 g
B12 0,732 μg (29%*)
Potas 415,7 mg (21%*)
Żelazo 5,28 mg (38%*)
Cynk 2,13 mg (21%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

kofty roslinne odm pl

Roślinne kofty

w stylu orientalnym z miętą i kminem rzymskim
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 24%, olej rzepakowy, błonnik bambusowy, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, suszony czosnek, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszony ocet spirytusowy, przyprawy, suszony burak, suszona natka pietruszki, przyprawy korzenne (imbir, cynamon, kardamon), suszona mięta 0,2%, kmin rzymski 0,1%, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 979 kJ/234 kcal
Tłuszcz 13,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 8,5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3,4 g
Węglowodany 9,2 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 5,2 g
Białko 15,8 g
Sól 1,8 g
B12 0,685 μg (27%*)
Żelazo 7,0 mg (50%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Jak segregować?

burger roslinny z ananasem odm pl

Roślinne burgery

z dodatkiem płatków chili i ananasem
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 24%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, liofilizowane ananasy 2%, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, sól, płatki chili 0,5%, hydrolizowane białko roślinne, suszona natka pietruszki, suszona cebula, suszony czosnek, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 850 kJ/203 kcal
Tłuszcz 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 2,9 g
w tym cukry 1,5 g
Błonnik 7,2 g
Białko 17,9 g
Sól 2,4 g
B12 0,541 μg (22%*)
Żelazo 5,35 mg (38%*)
Cynk 2,01 mg (20%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Jak segregować?

burger roslinny ze sliwka odm pl

Roślinne burgery

ze śliwką i wędzoną papryką
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, suszone śliwki 5% (śliwki 95%, mąka ryżowa), naturalne aromaty, stabilizator: metyloceluloza, suszony czosnek, sól, suszony ocet spirytusowy, suszony burak, suszona cebula, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszona wędzona papryka 0,2%, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 807 kJ/193 kcal
Tłuszcz 9,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 5,7 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2,4 g
Węglowodany 10,4 g
w tym cukry 2,4 g
Błonnik 3,4 g
Białko 14,9 g
Sól 2 g
B12 0,652 μg (26%*)
Żelazo 5,65 mg (40%*)

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne mielone

delikatny, łagodny smak
to uniwersalny zamiennik mięsa mielonego. Można go użyć jako farszu do pierogów, gołąbków, pieczonych warzyw, a także do przygotowania lasagne, dań z makaronem lub można uformować z niego pulpeciki.
Masa netto: 250 g
Liczba porcji: 2,5

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, białko brązowego ryżu, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, hydrolizowane białko roślinne, błonnik cytrusowy, suszony ocet spirytusowy, suszony czosnek, sól, suszony burak, przyprawy, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 957 kJ/229 kcal
Tłuszcz 13,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 3,5 g
Białko 17 g
Sól 1,6 g
B12 0,447 uq (18% RWS)
Potas 480,7 mg (24% RWS)
Magnez 62,3 mg (17% RWS)
Żelazo 6,22 mg (44% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Ustawić średnią moc palnika i rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania. Smażyć przez 7 minut, delikatnie rozdrabniając aż do zrumienienia.

Zapiekać w swojej ulubionej potrawie!

Jak segregować?

Roślinne burgery

klasyczny smak
w wersji klasycznej idealnie pasują do pieczywa jako standardowe burgery, ale są też świetne do grillowanych warzyw.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko brązowego ryżu, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, sól, suszony burak, suszona cebula, suszony czosnek, ekstrakt słodu jęczmiennego, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 863 kJ/206 kcal
Tłuszcz 10,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 8,3 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 2,1 g
Białko 18 g
Sól 1,7 g
B12 0,421 uq (17% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Cynk 2,2 mg (22% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na 1 burgera, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 6 minut z każdej strony.

Jak segregować?

burger roslinny z ananasem odm pl

Roślinne burgery

z dodatkiem płatków chili i ananasem
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 24%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, liofilizowane ananasy 2%, stabilizator: metyloceluloza, suszony ocet spirytusowy, sól, płatki chili 0,5%, hydrolizowane białko roślinne, suszona natka pietruszki, suszona cebula, suszony czosnek, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 850 kJ/203 kcal
Tłuszcz 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 2,9 g
w tym cukry 1,5 g
Błonnik 7,2 g
Białko 17,9 g
Sól 2,4 g
B12 0,541 μg (22%*)
Żelazo 5,35 mg (38%*)
Cynk 2,01 mg (20%*)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Jak segregować?

burger roslinny ze sliwka odm pl

Roślinne burgery

ze śliwką i wędzoną papryką
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 25%, olej rzepakowy, suszone śliwki 5% (śliwki 95%, mąka ryżowa), naturalne aromaty, stabilizator: metyloceluloza, suszony czosnek, sól, suszony ocet spirytusowy, suszony burak, suszona cebula, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszona wędzona papryka 0,2%, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 807 kJ/193 kcal
Tłuszcz 9,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 5,7 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2,4 g
Węglowodany 10,4 g
w tym cukry 2,4 g
Błonnik 3,4 g
Białko 14,9 g
Sól 2 g
B12 0,652 μg (26%*)
Żelazo 5,65 mg (40%*)

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne kiełbaski

z grubo mielonym pieprzem
mają wyrazisty smak. Zamiast tradycyjnej osłonki pokryte są osłonką z alginianów pozyskiwanych z alg morskich, co zapewnia przyjemne gryzienie, takie jak w przypadku produktów mięsnych.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 21%, olej rzepakowy, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, błonnik bambusowy, białko z pestek dyni, skrobia ziemniaczana, suszony czosnek, suszona cebula, przyprawy, sól, suszony ocet spirytusowy, suszone oregano 0,4%, suszony burak, grubo mielony pieprz czarny 0,2%, suszony tymianek 0,1%, żelazo, witamina B12. Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 793 kJ/189 kcal
Tłuszcz 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 8,7 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 3,8 g
Białko 14,6 g
Sól 1,9 g
B12 0,449 ug (18% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)
Cynk 2,0 mg (20% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut, delikatnie obracając, aż do zarumienienia.

Grillować tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne kiełbaski białe

z majerankiem
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 17%, olej rzepakowy, płatki ryżowe, naturalne aromaty, stabilizator: metyloceluloza, błonnik bambusowy, suszony czosnek, białko brązowego ryżu, skrobia ziemniaczana, suszony majeranek 0,8%, sól, suszony ocet spirytusowy, suszona cebula, przyprawy, suszony burak, żelazo, witamina B12. Produkt w jadalnej osłonce – substancja żelująca: alginian sodu, naturalny aromat, olej rzepakowy. Może zawierać: gluten.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 920 kJ/220 kcal
Tłuszcz 12,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 5,5 g
Białko 15 g
Sól 2,1 g
B12 0,588 uq (24% RWS)
Żelazo 7,0 mg (50% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać patelnię z olejem, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 7 minut delikatnie obracając, aż do zrumienienia.

Grilluj tak, jak lubisz!

Jak segregować?

Roślinne klopsiki

z czerwoną cebulką
i tymiankiem
to aromatyczna propozycja smacznego dania – z ziemniakami, a także z dodatkiem sosu, klusek, gnocchi.
Masa netto: 200 g
Liczba porcji: 2

Składniki

Składniki: woda, białko grochu 23%, olej rzepakowy, naturalne aromaty, białko z pestek dyni, stabilizator: metyloceluloza, skrobia ziemniaczana, błonnik bambusowy, suszona czerwona cebula 0,9%, suszona biała cebula, suszony ocet spirytusowy, suszony tymianek 0,5%, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, suszony burak, żelazo, witamina B12.

Produkt nie nadaje się do mrożenia.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 962 kJ/230 kcal
Tłuszcz 13,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 1,1 g
Błonnik 4,3 g
Białko 15,5 g
Sól 1,5 g
B12 0,452 uq (18% RWS)
Potas 468 mg (23% RWS)
Magnez 73,8 mg (20% RWS)
Żelazo 6,46 mg (46% RWS)

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Jak przygotować?

Rozgrzać 1 łyżkę oleju na całą zawartość opakowania, ustawiając średnią moc palnika. Smażyć przez 6 minut, cały czas mieszając aż do zrumienienia.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 140°C przez 10 minut.

Jak segregować?

Roślinny gyros

z czosnkiem i ziołami
Masa netto: 160 g
Liczba porcji: 1,5