Grillowany burger ze śliwkowym sosem BBQ - produkt roślinny OneDayMore

Grillowany burger ze śliwkowym sosem BBQ

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
2

Czas przygotowania
30 min

Opis

Sprawdź przepis na Burgera ze śliwką, zamkniętego w chrupiącej bułce, z dodatkiem śliwkowego sosu BBQ, marynowanej cebulki i grillowanej papryki.

Grillowany burger ze śliwkowym sosem BBQ

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
2
Czas przygotowania
30 min
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
30 min

Składniki

BURGERY
burgery ze śliwką i wędzoną
papryką OneDayMore – 2 szt.
bułki do burgerów – 2 szt.
masło – 20 g
roszponka – 2 garście
pomidor – 200 g
czerwona papryka – 1 szt.
prażona cebulka – 50 g

ŚLIWKOWY SOS BBQ
biała cebula – 300 g
czosnek – 10 g (2 ząbki)
suszone śliwki – 50 g
czerwona papryka – 1 szt.
ketchup – 200 ml
wędzona papryka – 5 g
kakao – 2 g
cynamon – 1 g
miód – 10 g
sól – do smaku
mielony pieprz czarny – do smaku

MARYNOWANA CZERWONA CEBULA
czerwona cebula – 200 g
ocet winny – 200 ml
cukier – 50 g
świeży rozmaryn – 1 gałązka
sól – 1 szczypta

Przygotowanie

ŚLIWKOWY SOS BBQ

Białą cebulę, czosnek, suszone śliwki i czerwoną paprykę drobno siekamy i łączymy w miseczce. Dodajemy ketchup, wędzoną paprykę, kakao, cynamon, miód, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.

MARYNOWANA CZERWONA CEBULA

Czerwoną cebulę kroimy w krążki, grillujemy na rozgrzanym ruszcie, a następnie zalewamy zalewą z octu, cukru i rozmarynu. Delikatnie doprawiamy solą. Odstawiamy.

BURGERY

Na tym samym ruszcie grillujemy paprykę pokrojoną na mniejsze kawałki (ok. 5 minut z każdej strony), burgery OneDayMore (ok. 3 minut z każdej strony) i przekrojone na pół bułki posmarowane masłem (aż się zarumienią).

Podpieczone bułki smarujemy śliwkowym sosem BBQ. Na dolnych częściach bułek układamy kolejno: roszponkę, grillowane burgery OneDayMore, pomidor pokrojony w plastry, grillowaną paprykę, porcję marynowanej czerwonej cebuli i porcję prażonej cebulki.

Górne części bułek posmarowane sosem układamy na wierzchu i lekko dociskamy.

Zamów online

burger roslinny ze sliwka odm pl

Roślinne burgery
ze śliwką i wędzoną papryką

Składniki

BURGERY
burgery ze śliwką i wędzoną
papryką OneDayMore – 2 szt.
bułki do burgerów – 2 szt.
masło – 20 g
roszponka – 2 garście
pomidor – 200 g
czerwona papryka – 1 szt.
prażona cebulka – 50 g

ŚLIWKOWY SOS BBQ
biała cebula – 300 g
czosnek – 10 g (2 ząbki)
suszone śliwki – 50 g
czerwona papryka – 1 szt.
ketchup – 200 ml
wędzona papryka – 5 g
kakao – 2 g
cynamon – 1 g
miód – 10 g
sól – do smaku
mielony pieprz czarny – do smaku

MARYNOWANA CZERWONA CEBULA
czerwona cebula – 200 g
ocet winny – 200 ml
cukier – 50 g
świeży rozmaryn – 1 gałązka
sól – 1 szczypta

Przygotowanie

ŚLIWKOWY SOS BBQ

Białą cebulę, czosnek, suszone śliwki i czerwoną paprykę drobno siekamy i łączymy w miseczce. Dodajemy ketchup, wędzoną paprykę, kakao, cynamon, miód, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.

MARYNOWANA CZERWONA CEBULA

Czerwoną cebulę kroimy w krążki, grillujemy na rozgrzanym ruszcie, a następnie zalewamy zalewą z octu, cukru i rozmarynu. Delikatnie doprawiamy solą. Odstawiamy.

BURGERY

Na tym samym ruszcie grillujemy paprykę pokrojoną na mniejsze kawałki (ok. 5 minut z każdej strony), burgery OneDayMore (ok. 3 minut z każdej strony) i przekrojone na pół bułki posmarowane masłem (aż się zarumienią).

Podpieczone bułki smarujemy śliwkowym sosem BBQ. Na dolnych częściach bułek układamy kolejno: roszponkę, grillowane burgery OneDayMore, pomidor pokrojony w plastry, grillowaną paprykę, porcję marynowanej czerwonej cebuli i porcję prażonej cebulki.

Górne części bułek posmarowane sosem układamy na wierzchu i lekko dociskamy.

Zamów online

burger roslinny ze sliwka odm pl

Roślinne burgery
ze śliwką i wędzoną papryką

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl

Social media

Kontakt

Infolinia: +48 61 670 40 45

Czynna (pn.-pt.)
08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl