Autor: OneDayMore
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
25 min
Wystarczy kilka prostych dodatków, żeby rozkoszować się rozgrzewającym aromatycznym chili- całkowicie roślinnym! Sos na bazie roślinnego mięsa i pomidorowej passaty, doprawiony kuminem i ostrą papryką smakuje jak z oryginalnego meksykańskiego przepisu!
Autor: OneDayMore
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
25 min
Na średniej mocy palnika rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy mielone przez 7 minut, delikatnie rozdrabniając aż do zarumienienia.
Dodajemy passatę, przyprawiamy solą, pieprzem, chilli, kuminem. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, kukurydzę i czerwoną fasolę z puszki.
Podajemy z ugotowanym ryżem. Dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany, posypujemy kolendrą i skrapiamy sokiem z limonki.
Na średniej mocy palnika rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy mielone przez 7 minut, delikatnie rozdrabniając aż do zarumienienia. Dodajemy passatę, przyprawiamy solą, pieprzem, chilli, kuminem. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, kukurydzę i czerwoną fasolę z puszki.
Podajemy z ugotowanym ryżem. Dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany, posypujemy kolendrą i skrapiamy sokiem z limonki.
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl