Kiełbaski
w cieście naleśnikowym

Autor: Kinga Paruzel

Ilość porcji
4

Czas przygotowania
55 min

Opis

Takich kiełbasek w cieście jeszcze nie jedliście! Szybkie, pyszne i efektowne danie prosto z piekarnika: aromatyczne kiełbaski podsmażone z cebulą, zapieczone w puszystym cieście, z serowo-ziołową nutą. Niewiele pracy, a efekt: wow!

Kiełbaski w cieście naleśnikowym

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
4

Czas przygotowania
55 min

Ilość porcji
4

Czas przygotowania
55 min

Składniki

1 opakowanie kiełbasek roślinnych OneDayMore
1 czerwona cebula
1 łyżka oliwy z oliwek
4 jajka
2/3 szklanki mleka, 3,2%
2/3 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki startego parmezanu
Świeża bazylia
Ser buratta
Rukola

Przygotowanie

Żeliwną patelnię lub blaszkę o średnicy około 20 cm lub żaroodporne naczynie smarujemy oliwą. Kiełbaski oraz pokrojoną w piórka czerwoną cebulę wrzucamy na patelnię. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach.

Mieszamy w misce lub robocie kuchennym oliwę, jaja, mleko, przesianą mąkę, sól. Ciasto ma być lejące i gładkie (jeśli mamy więcej czasu to najlepiej odłożyć tak przygotowane ciasto na 20 minut, aby odpoczęło).

Rozgrzaną żeliwna patelnię wyjmujemy z piekarnika i wlewamy na nią gotowe ciasto, całość posypujemy miksturą ziół i sera.  

Wkładamy patelnię do piekarnika na 20 minut aż ciasto nabierze złotego koloru. (UWAGA! NIE otwieramy piekarnika podczas pierwszych 15 minut pieczenia). 

Wyjmujemy kiełbaski w cieście z piekarnika i podajemy na ciepło.

Przed podaniem kładziemy na wierzch ser burrata i rukolę. Całość skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem oraz koperkiem.

Składniki

1 opakowanie kiełbasek

roślinnych OneDayMore

1 czerwona cebula

1 łyżka oliwy z oliwek 

4 jajka 

2/3 szklanki mleka, 3,2%

2/3 szklanki mąki pszennej 

1/2 łyżeczki soli 

3 łyżki startego parmezanu

Świeża bazylia

Ser buratta

Rukola

Składniki

1 opakowanie kiełbasek

roślinnych OneDayMore

1 czerwona cebula

1 łyżka oliwy z oliwek 

4 jajka 

2/3 szklanki mleka, 3,2%

2/3 szklanki mąki pszennej 

1/2 łyżeczki soli 

3 łyżki startego parmezanu

Świeża bazylia

Ser buratta

Rukola

Przygotowanie

Żeliwną patelnię lub blaszkę o średnicy około 20 cm lub żaroodporne naczynie smarujemy oliwą. Kiełbaski oraz pokrojoną w piórka czerwoną cebulę wrzucamy na patelnię. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach.

Mieszamy w misce lub robocie kuchennym oliwę, jaja, mleko, przesianą mąkę, sól. Ciasto ma być lejące i gładkie (jeśli mamy więcej czasu to najlepiej odłożyć tak przygotowane ciasto na 20 minut, aby odpoczęło).

Rozgrzaną żeliwna patelnię wyjmujemy z piekarnika i wlewamy na nią gotowe ciasto, całość posypujemy miksturą ziół i sera.  

Wkładamy patelnię do piekarnika na 20 minut aż ciasto nabierze złotego koloru. (UWAGA! NIE otwieramy piekarnika podczas pierwszych 15 minut pieczenia). 

Wyjmujemy kiełbaski w cieście z piekarnika i podajemy na ciepło.

Przed podaniem kładziemy na wierzch ser burrata i rukolę. Całość skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem oraz koperkiem.

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl
Chcesz kupić online?
Zapisz się na listę – poinformujemy
Cię o starcie sprzedaży!

    Kontakt
    Infolinia: +48 61 670 40 45
    Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
    Skontaktuj się z nami:
    odm@onedaymore.pl
    Chcesz kupić online?
    Zapisz się na listę – poinformujemy
    Cię o starcie sprzedaży!

      Chcesz kupić online?
      Zapisz się na listę – poinformujemy
      Cię o starcie sprzedaży!

        Social media

        Kontakt

        Infolinia: +48 61 670 40 45

        Czynna (pn.-pt.)
        08:00 – 16:00

        Skontaktuj się z nami:
        odm@onedaymore.pl