Autor: Kinga Paruzel
Ilość porcji
1
Czas przygotowania
20 min
Roślinny burger na… zielono! Pyszny, soczysty, idealnie wysmażony roślinny kotlet w towarzystwie zielonej pasty z awokado to pomysł na wariację od burgerowej klasyki. Pomysł tym lepszy, że podkręcony świeżą kolendrą! Mniam!
Autor: Kinga Paruzel
Ilość porcji
1
Czas przygotowania
20 min
Ugniatamy awokado. Kroimy szalotkę w drobną kosteczkę i dodajemy do awokado. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Serek śmietankowy mieszamy z ćwikłą.
Kroimy por na cienkie paski i smażymy na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym i solimy.
Podsmażamy roślinne burgery OneDayMore 3 min. z każdej strony. Po przewróceniu burgera na drugą stronę kładziemy na burgera plasterek żółtego sera. Podsmażamy bułki od wewnętrznej strony na patelni grillowej. Dolną część bułki smarujemy kremem z ćwikłą, posypujemy kolendrą, układamy burgera z plastrem sera, smarujemy pastą z awokado, dodajemy plaster pomidora, na wierch układamy chrust z pora, zamykamy górną częścią bułki.
Ugniatamy awokado. Kroimy szalotkę w drobną kosteczkę i dodajemy do awokado. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Serek śmietankowy mieszamy z ćwikłą.
Kroimy por na cienkie paski i smażymy na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym i solimy.
Podsmażamy roślinne burgery OneDayMore 3 min. z każdej strony. Po przewróceniu burgera na drugą stronę kładziemy na burgera plasterek żółtego sera.
Podsmażamy bułki od wewnętrznej strony na patelni grillowej. Dolną część bułki smarujemy kremem z ćwikłą, posypujemy kolendrą, układamy burgera z plastrem sera, smarujemy pastą z awokado, dodajemy plaster pomidora, na wierch układamy chrust z pora, zamykamy górną częścią bułki.
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl