Burger
z awokado

Autor: Kinga Paruzel

Ilość porcji
1

Czas przygotowania
20 min

Opis

Roślinny burger na… zielono! Pyszny, soczysty, idealnie wysmażony roślinny kotlet w towarzystwie zielonej pasty z awokado to pomysł na wariację od burgerowej klasyki. Pomysł tym lepszy, że podkręcony świeżą kolendrą! Mniam!

Burger z awokado

Autor: Kinga Paruzel


Ilość porcji
1

Czas przygotowania
20 min

Ilość porcji
1

Czas przygotowania
20 min

Składniki

1 burger roślinny OneDayMore
1 dojrzałe awokado
⅓ białej części pora
oliwa do smażenia
Szczypta soli
½ szklanki serka śmietankowego
1 łyżka ćwikły
1 plastry pomidora
Świeża kolendra
1 plastry sera gruyerei
Sok z cytryny

Przygotowanie

Ugniatamy awokado. Kroimy szalotkę w drobną kosteczkę i dodajemy do awokado. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Serek śmietankowy mieszamy z ćwikłą.

Kroimy por na cienkie paski i smażymy na złoto. Odsączamy  na ręczniku papierowym i solimy.

Podsmażamy roślinne burgery OneDayMore 3 min. z każdej strony. Po przewróceniu burgera na drugą stronę kładziemy na burgera plasterek żółtego sera. Podsmażamy bułki od wewnętrznej strony na patelni grillowej. Dolną część bułki smarujemy kremem z ćwikłą, posypujemy kolendrą, układamy burgera z plastrem sera, smarujemy pastą z awokado, dodajemy plaster pomidora, na wierch układamy chrust z pora, zamykamy górną częścią bułki.

Składniki

1 burger roślinny OneDayMore
1 dojrzałe awokado
⅓ białej części pora
oliwa do smażenia
Szczypta soli
½ szklanki serka śmietankowego
1 łyżka ćwikły
1 plastry pomidora
Świeża kolendra
1 plastry sera gruyerei
Sok z cytryny

Przygotowanie

Ugniatamy awokado. Kroimy szalotkę w drobną kosteczkę i dodajemy do awokado. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Serek śmietankowy mieszamy z ćwikłą.

Kroimy por na cienkie paski i smażymy na złoto. Odsączamy  na ręczniku papierowym i solimy.

Podsmażamy roślinne burgery OneDayMore 3 min. z każdej strony. Po przewróceniu burgera na drugą stronę kładziemy na burgera plasterek żółtego sera.

Podsmażamy bułki od wewnętrznej strony na patelni grillowej. Dolną część bułki smarujemy kremem z ćwikłą, posypujemy kolendrą, układamy burgera z plastrem sera, smarujemy pastą z awokado, dodajemy plaster pomidora, na wierch układamy chrust z pora, zamykamy górną częścią bułki.

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl
Chcesz kupić online?
Zapisz się na listę – poinformujemy
Cię o starcie sprzedaży!

    Kontakt
    Infolinia: +48 61 670 40 45
    Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
    Skontaktuj się z nami:
    odm@onedaymore.pl
    Chcesz kupić online?
    Zapisz się na listę – poinformujemy
    Cię o starcie sprzedaży!

      Chcesz kupić online?
      Zapisz się na listę – poinformujemy
      Cię o starcie sprzedaży!

        Social media

        Kontakt

        Infolinia: +48 61 670 40 45

        Czynna (pn.-pt.)
        08:00 – 16:00

        Skontaktuj się z nami:
        odm@onedaymore.pl