wegańskie paszteciki OneDayMore

Wegetariańskie paszteciki z  powidłami i karmelizowaną cebulką

Autor: Kinga Paruzel

Ilość porcji
8

Czas przygotowania
30 min

Opis

Przygotuj pyszną, świąteczną przekąskę lub dodatek do barszczu. Sprawdź nasz smakowity sposób na wegańskie paszteciki z roślinnymi kiełbaskami OneDayMore! Chrupiące, przyprawione karmelizowaną cebulką, czarnuszką i majerankiem…

wegańskie paszteciki OneDayMore

Wegetariańskie paszteciki z powidłami i karmelizowaną cebulką

Autor: Kinga Paruzel

Ilość porcji
8
Czas przygotowania
30 min
Ilość porcji
2

Czas przygotowania
20 min

Składniki

2 opakowania kiełbasek OneDayMore
2 łyżki oliwy
1 opakowanie ciasta francuskiego
4 łyżki powideł

KARMELIZOWANA CEBULA
1 łyżka oliwy
1 czerwona cebula
1 gałązka tymianku
1 łyżka syropu klonowego lub cukru trzcinowego
1 łyżka octu balsamicznego

DODATKOWO:
1 łyżka mleka roślinnego lub w wersji wegetariańskiej
1 białko jajka
czarnuszka do posypania
świeży tymianek
sól gruboziarnista

Przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Karmelizowana cebula:

Na patelnię wlewamy oliwę. Wrzucamy cebulę pokrojoną w talarki oraz tymianek i smażymy.Dodajemy cukier, mieszamy i smażymy, aż cebula zarumieni się i zeszkli.

Dodajemy ocet, mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia.

Kiełbaski:

Na patelnię wlewamy oliwę i smażymy na niej kiełbaski z każdej strony, aż będa złote.

Przygotowanie całości:

Rozwinięte ciasto francuskie kroimy w paski szerokości
kiełbasek.

Każdy płat ciasta smarujemy powidłami, na środek nakładamy
karmelizowaną cebulę oraz podsmażone kiełbaski.

Zwijamy, formując paszteciki.

Każdy pasztecik smarujemy mlekiem roślinnym lub białkiem
jaja i oprószamy czarnuszką oraz solą gruboziarnistą.

Pieczemy paszteciki 15 minut, aż nabiorą złotego koloru.

Zamów online

Roślinne kiełbaski
z grubo mielonym pieprzem
i ziołami

Składniki

2 opakowania kiełbasek OneDaymore
2 łyżki oliwy
1 opakowanie ciasta francuskiego
4 łyżki powideł

KARMELIZOWANA CEBULA:
1 łyżka oliwy
1 czerwona cebula
1 gałązka tymianku
1 łyżka syropu klonowego lub cukru trzcinowego
1 łyżka octu balsamicznego

DODATKOWO:
1 łyżka mleka roślinnego lub w wersji wegetariańskiej
1 białko jajka
czarnuszka do posypania
świeży tymianek
sól gruboziarnista

Przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Karmelizowana cebula:

Na patelnię wlewamy oliwę. Wrzucamy cebulę pokrojoną w talarki oraz tymianek i smażymy.Dodajemy cukier, mieszamy i smażymy, aż cebula zarumieni się i zeszkli.

Dodajemy ocet, mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia.

Kiełbaski:

Na patelnię wlewamy oliwę i smażymy na niej kiełbaski z każdej strony, aż będa złote.

Przygotowanie całości:

Rozwinięte ciasto francuskie kroimy w paski szerokości
kiełbasek.

Każdy płat ciasta smarujemy powidłami, na środek nakładamy
karmelizowaną cebulę oraz podsmażone kiełbaski.

Zwijamy, formując paszteciki.

Każdy pasztecik smarujemy mlekiem roślinnym lub białkiem
jaja i oprószamy czarnuszką oraz solą gruboziarnistą.

Pieczemy paszteciki 15 minut, aż nabiorą złotego koloru.

Zamów online

Roślinne kiełbaski
z grubo mielonym pieprzem
i ziołami

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl

Social media

Kontakt

Infolinia: +48 61 670 40 45

Czynna (pn.-pt.)
08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl