Roślinne pulpeciki z koperkiem

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
2

Czas przygotowania
45 min

Opis

Roślinne pulpeciki w delikatnym sosie winnym z zasmażaną kapustą włoską i młodymi ziemniaczkami z koperkiem.

Roślinne pulpeciki z koperkiem

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
2
Czas przygotowania
45 min
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
45 min

Składniki

ZASMAŻANA KAPUSTA WŁOSKA:
cebula – 100 g
masło – 60 g
kapusta włoska – 300 g
koperek – 1 pęczek
sól, pieprz

PULPECIKI Z ZIEMNIAKAMI:
ziemniaki – 250 g
roślinne pulpeciki z koperkiem OneDayMore – 100 g
cebula – 20 g
czosnek – 3 g
masło – 100 g
wytrawne białe wino – 100 ml
koperek
sól, pieprz

Przygotowanie

ZASMAŻANA KAPUSTA WŁOSKA:

  1. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, aż się zeszkli.
  2. W tym samym czasie kapustę obieramy z wierzchnich liści, przekrawamy na ćwiartki i wycinamy głąb ze środka. Kroimy ją drobno i dorzucamy do garnka.
  3. Dusimy kapustę, co jakiś czas dolewając wody, aby nie przywarła.
  4. Po około 20 minutach, gdy kapusta zmięknie, dodajemy drobno posiekany koperek i doprawiamy solą i pieprzem.

PULPECIKI Z ZIEMNIAKAMI:

  1. Ziemniaki obieramy i gotujemy, aż będą miękkie.
  2. W tym samym czasie siekamy drobno cebulę oraz czosnek.
  3. Na patelni rozpuszczamy połowę masła, wrzucamy roślinne pulpeciki i podsmażamy około 5-6 minut, aż zarumienią się na złoto.
  4. Zdejmujemy roślinne pulpeciki z patelni, wrzucamy czosnek oraz cebulę i smażymy około 5 minut, aż się zeszklą. Następnie wlewamy wino i podgrzewamy, by odparowało.
  5. Ponownie wrzucamy na patelnię pulpeciki, dodajemy resztę masła i mieszamy do uzyskania sosu.
  6. Przekładamy danie na talerz. Dla smaku ziemniaki możemy posypać koperkiem.

Zamów online

Roślinne pulpeciki
z koperkiem

Składniki

ZASMAŻANA KAPUSTA WŁOSKA:
cebula – 100 g
masło – 60 g
kapusta włoska – 300 g
koperek – 1 pęczek
sól, pieprz

PULPECIKI Z ZIEMNIAKAMI:
ziemniaki – 250 g
roślinne pulpeciki z koperkiem OneDayMore – 100 g
cebula – 20 g
czosnek – 3 g
masło – 100 g
wytrawne białe wino – 100 ml
koperek
sól, pieprz

Przygotowanie

ZASMAŻANA KAPUSTA WŁOSKA:

  1. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, aż się zeszkli.
  2. W tym samym czasie kapustę obieramy z wierzchnich liści, przekrawamy na ćwiartki i wycinamy głąb ze środka. Kroimy ją drobno i dorzucamy do garnka.
  3. Dusimy kapustę, co jakiś czas dolewając wody, aby nie przywarła.
  4. Po około 20 minutach, gdy kapusta zmięknie, dodajemy drobno posiekany koperek i doprawiamy solą i pieprzem.

PULPECIKI Z ZIEMNIAKAMI:

  1. Ziemniaki obieramy i gotujemy, aż będą miękkie.
  2. W tym samym czasie siekamy drobno cebulę oraz czosnek.
  3. Na patelni rozpuszczamy połowę masła, wrzucamy roślinne pulpeciki i podsmażamy około 5-6 minut, aż zarumienią się na złoto.
  4. Zdejmujemy roślinne pulpeciki z patelni, wrzucamy czosnek oraz cebulę i smażymy około 5 minut, aż się zeszklą. Następnie wlewamy wino i podgrzewamy, by odparowało.
  5. Ponownie wrzucamy na patelnię pulpeciki, dodajemy resztę masła i mieszamy do uzyskania sosu.
  6. Przekładamy danie na talerz. Dla smaku ziemniaki możemy posypać koperkiem.

Zamów online

Roślinne pulpeciki
z koperkiem

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl

Social media

Kontakt

Infolinia: +48 61 670 40 45

Czynna (pn.-pt.)
08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl