Roślinne kawałki o smaku tuńczyka

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
1

Czas przygotowania
20 min

Opis

Bajgiel z roślinnymi kawałkami tuńczyka OneDayMore, jajkiem w koszulce, awokado, zielonym ogórkiem, kiełkami groszku oraz masłem koperkowym.

Roślinne kawałki o smaku tuńczyka

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
1
Czas przygotowania
20 min
Ilość porcji
1
Czas przygotowania
20 min

Składniki

roślinne kawałki tuńczyka OneDayMore – 75 g
bajgiel – 1 szt.
jajko – 1 szt.
awokado – ½ szt.
ogórek zielony – 30 g
kiełki groszku – 15 g
masło – 90 g
koperek – 10 g
sól, pieprz
ocet do ugotowania jajka w koszulce – ok. 100 ml

Przygotowanie

  1. Bajgiel podgrzewamy w piekarniku, aż się zarumieni, po tym czasie wyciągamy go z pieca i po 3 min przekarawamy
  2. W tym czasie mieszamy miękkie masło z drobno posiekanym koperkiem.
  3. Przyrządzamy jajko w koszulce: zagotowujemy wodę z łyżką octu, mieszamy, by powstał wir i wlewamy do niego surowe jajko. Gotujemy przez 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając. Gdy białko się zetnie, wyjmujemy jajko za pomocą łyżki cedzakowej.
  4. Składamy kanapkę: smarujemy dolną część bajgla masłem koperkowym, układamy kiełki groszku, ogórek pokrojony za pomocą obieraczki we wstęgi, awokado pokrojone w plastry, roślinne kawałki tuńczyka i jajko w koszulce doprawione solą i pieprzem. Wszystko zamykamy drugą połówką bajgla posmarowaną masłem.

Zamów online

Roślinne kawałki
o smaku tuńczyka

Składniki

roślinne kawałki tuńczyka OneDayMore – 75 g
bajgiel – 1 szt.
jajko – 1 szt.
awokado – ½ szt.
ogórek zielony – 30 g
kiełki groszku – 15 g
masło – 90 g
koperek – 10 g
sól, pieprz
ocet do ugotowania jajka w koszulce – ok. 100 ml

Przygotowanie

  1. Bajgiel podgrzewamy w piekarniku, aż się zarumieni, po tym czasie wyciągamy go z pieca i po 3 min przekarawamy
  2. W tym czasie mieszamy miękkie masło z drobno posiekanym koperkiem.
  3. Przyrządzamy jajko w koszulce: zagotowujemy wodę z łyżką octu, mieszamy, by powstał wir i wlewamy do niego surowe jajko. Gotujemy przez 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając. Gdy białko się zetnie, wyjmujemy jajko za pomocą łyżki cedzakowej.
  4. Składamy kanapkę: smarujemy dolną część bajgla masłem koperkowym, układamy kiełki groszku, ogórek pokrojony za pomocą obieraczki we wstęgi, awokado pokrojone w plastry, roślinne kawałki tuńczyka i jajko w koszulce doprawione solą i pieprzem. Wszystko zamykamy drugą połówką bajgla posmarowaną masłem.

Zamów online

Roślinne kawałki
o smaku tuńczyka

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl

Social media

Kontakt

Infolinia: +48 61 670 40 45

Czynna (pn.-pt.)
08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl