Sałatka z sosem feta

Autor: Kinga Paruzel

Ilość porcji
2

Czas przygotowania
15 min

Opis

Sycąca, orzeźwiająca i banalnie prosta do  wykonania. Taka właśnie jest sałatka z klosikami! Idealnie zarumienione klopsiki świetnie łączą się z mieszanką świeżego szpinaku i mięty. Całość podkręca lekki sos jogurtowy z dodatkiem czosnku, sera feta i ziół.

Sałatka z sosem feta

Autor: Kinga Paruzel


Ilość porcji
2
Czas przygotowania
15 min

Ilość porcji
2

Czas przygotowania
15 min

Składniki

1 opakowanie klopsików OneDayMore
2 garście szpinaku
garść mięty
2 garście pomidorków koktajlowych
1 czerwona cebula
1 zielona papryka

SKŁADNIKI NA SOS FETA:
100 g sera feta
1 szklanka jogurtu greckiego
garść świeżej mięty
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1 ogórek zielony
szczypta soli
szczypta mielonego pieprzu czarnego

Przygotowanie

Miksujemy ser feta z jogurtem i oliwą. Ogórek ścieramy na tarce i posypujemy delikatnie solą. Pozostawiamy na sicie, aby ściekła woda. Odciskamy ogórek i dodajemy do jogurtu wraz z czosnkiem wyciśniętym przez praskę oraz sola i pieprzem. Całość mieszamy.

Klopsiki podsmażamy na rozgrzanej oliwie lub podpiekamy w piekarniku. 

Do miski wykładamy przygotowany sos oraz szpinak posiekany z miętą, przekrojone w pół pomidorki koktajlowe, zieloną paprykę pokrojoną w paseczki oraz czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Na warzywa wykładamy klopsiki.

Zamów online

Roślinne klopsiki
z czerwoną cebulką i tymiankiem

Składniki

1 opakowanie klopsików OneDayMore
2 garście szpinaku
garść mięty
2 garście pomidorków koktajlowych
1 czerwona cebula
1 zielona papryka

SKŁADNIKI NA SOS FETA:
100 g sera feta
1 szklanka jogurtu greckiego
garść świeżej mięty
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1 ogórek zielony
szczypta soli
szczypta mielonego pieprzu czarnego

Przygotowanie

Miksujemy ser feta z jogurtem i oliwą. Ogórek ścieramy na tarce i posypujemy delikatnie solą. Pozostawiamy na sicie, aby ściekła woda. Odciskamy ogórek i dodajemy do jogurtu wraz z czosnkiem wyciśniętym przez praskę oraz sola i pieprzem. Całość mieszamy.

Klopsiki podsmażamy na rozgrzanej oliwie lub podpiekamy w piekarniku. 

Do miski wykładamy przygotowany sos oraz szpinak posiekany z miętą, przekrojone w pół pomidorki koktajlowe, zieloną paprykę pokrojoną w paseczki oraz czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Na warzywa wykładamy klopsiki.

Zamów online

Roślinne klopsiki
z czerwoną cebulką i tymiankiem

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl

Social media

Kontakt

Infolinia: +48 61 670 40 45

Czynna (pn.-pt.)
08:00 – 16:00

Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl