Autor: Kinga Paruzel
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
15 min
Sycąca, orzeźwiająca i banalnie prosta do wykonania. Taka właśnie jest sałatka z klosikami! Idealnie zarumienione klopsiki świetnie łączą się z mieszanką świeżego szpinaku i mięty. Całość podkręca lekki sos jogurtowy z dodatkiem czosnku, sera feta i ziół.
Autor: Kinga Paruzel
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
15 min
Miksujemy ser feta z jogurtem i oliwą. Ogórek ścieramy na tarce i posypujemy delikatnie solą. Pozostawiamy na sicie, aby ściekła woda. Odciskamy ogórek i dodajemy do jogurtu wraz z czosnkiem wyciśniętym przez praskę oraz sola i pieprzem. Całość mieszamy.
Klopsiki podsmażamy na rozgrzanej oliwie lub podpiekamy w piekarniku.
Do miski wykładamy przygotowany sos oraz szpinak posiekany z miętą, przekrojone w pół pomidorki koktajlowe, zieloną paprykę pokrojoną w paseczki oraz czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Na warzywa wykładamy klopsiki.
Miksujemy ser feta z jogurtem i oliwą. Ogórek ścieramy na tarce i posypujemy delikatnie solą. Pozostawiamy na sicie, aby ściekła woda. Odciskamy ogórek i dodajemy do jogurtu wraz z czosnkiem wyciśniętym przez praskę oraz sola i pieprzem. Całość mieszamy.
Klopsiki podsmażamy na rozgrzanej oliwie lub podpiekamy w piekarniku.
Do miski wykładamy przygotowany sos oraz szpinak posiekany z miętą, przekrojone w pół pomidorki koktajlowe, zieloną paprykę pokrojoną w paseczki oraz czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Na warzywa wykładamy klopsiki.
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl