Autor: OneDayMore
Ilość porcji
1
Czas przygotowania
20 min
Roślinna rewolucja w klasycznej odsłonie! Odkryj burgera na nowo w jeszcze pyszniejszej, roślinnej wersji z delikatną nutą sosu jogurtowo-musztardowego. Zobacz jakie to proste!
Autor: OneDayMore
Ilość porcji
1
Czas przygotowania
20 min
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oleju i na średniej mocy palnika smażymy burgera z każdej strony aż do zarumienienia. Po przewróceniu burgera na drugą stronę, kładziemy na niego plaster sera, żeby się stopił. Rozkrajamy bułkę i smarujemy sosem jogurtowo-musztardowym (mieszamy jogurt z musztardą).
Układamy na sosie sałatę lodową, plaster pomidora, burgera z serem. Polewamy keczupem, układamy plastry ogórka konserwowego i pokrojoną czerwoną cebulę. Górę bułki smarujemy sosem jogurtowo-musztardowym. Zamykamy bułkę.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oleju i na średniej mocy palnika smażymy burgera z każdej strony aż do zarumienienia. Po przewróceniu burgera na drugą stronę, kładziemy na niego plaster sera, żeby się stopił. Rozkrajamy bułkę i smarujemy sosem jogurtowo-musztardowym (mieszamy jogurt z musztardą).
Układamy na sosie sałatę lodową, plaster pomidora, burgera z serem. Polewamy keczupem, układamy plastry ogórka konserwowego i pokrojoną czerwoną cebulę. Górę bułki smarujemy sosem jogurtowo-musztardowym. Zamykamy bułkę.
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl