Klopsiki w sosie paprykowym

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
2

Czas przygotowania
20 min

Opis

Gęsty od warzyw i pachnący ziołami sos, w którym zatopione są roślinne klopsiki. To danie na domowy obiad, ale i imprezowy popis, bo nie tylko pysznie syci, ale też zachwyca aromatem i oryginalnością. Spróbuj, jak łatwo zaspokoić apetyt na coś wyjątkowego.

Klopsiki w sosie paprykowym

Autor: Paweł Powaserowski

Ilość porcji
2
Czas przygotowania
20 min

Ilość porcji
2

Czas przygotowania
20 min

Składniki

1 opakowanie klopsików OneDayMore
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
40 g masła
200 g pomidorów w puszce
50 g miodu
świeża bazylia
50 g kaszy kuskus
natka pietruszki
szczypiorek
świeży tymianek
30 ml oliwy

Przygotowanie

Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w drobną kostkę. Papryki myjemy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w paski o szerokości 1 cm. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy 4 minuty. Dodajemy paprykę i smażymy aż delikatnie zmięknie. Następnie dodajemy klopsiki i dusimy razem przez 5 min.

Blendujemy pomidory i zalewamy nimi paprykę z pulpecikami. Redukujemy doprawiając sos solą, pieprzem, miodem oraz świeżą bazylią. Siekamy drobno pietruszkę, szczypiorek oraz tymianek. Kuskus wsypujemy do małego rondla, solimy delikatnie i zalewamy wrzątkiem ok. 0,5 cm powyżej kuskusu, przykrywamy na około 5 min. Po 5 minutach mieszamy kuskus, by się nie kleił. Dodajemy posiekane zioła i oliwę. Całość posypujemy tymiankiem.

Zamów online

Roślinne klopsiki
z czerwoną cebulką i tymiankiem

Składniki

1 opakowanie klopsików OneDayMore
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
40 g masła
200 g pomidorów w puszce
50 g miodu
świeża bazylia
50 g kaszy kuskus
natka pietruszki
szczypiorek
świeży tymianek
30 ml oliwy

Przygotowanie

Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w drobną kostkę. Papryki myjemy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w paski o szerokości 1 cm. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy 4 minuty. Dodajemy paprykę i smażymy aż delikatnie zmięknie. Następnie dodajemy klopsiki i dusimy razem przez 5 min.

Blendujemy pomidory i zalewamy nimi paprykę z pulpecikami. Redukujemy doprawiając sos solą, pieprzem, miodem oraz świeżą bazylią. Siekamy drobno pietruszkę, szczypiorek oraz tymianek. Kuskus wsypujemy do małego rondla, solimy delikatnie i zalewamy wrzątkiem ok. 0,5 cm powyżej kuskusu, przykrywamy na około 5 min. Po 5 minutach mieszamy kuskus, by się nie kleił. Dodajemy posiekane zioła i oliwę. Całość posypujemy tymiankiem.

Zamów online

Roślinne klopsiki
z czerwoną cebulką i tymiankiem

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl

Social media

Kontakt

Infolinia: +48 61 670 40 45

Czynna (pn.-pt.)
08:00 – 16:00

Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl