Autor: Paweł Powaserowski
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
25 min
Grilluj w egzotycznym stylu! Wypróbuj połączenie chrupiących, aromatycznych roślinnych kiełbasek z grilla z lekką, ale zarazem pożywną sałatką taboulleh, pachnącą ziołami – szczypiorkiem, miętą, pietruszką, czosnkiem…
Autor: Paweł Powaserowski
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
25 min
Podsmażamy kiełbaski na patelni przez 7 min.
Do gotującej się wody wsypujemy sól i kaszę bulgur, gotujemy przez 15 min.
By przygotować dressing mieszamy majonez, musztardę, oliwę, sok z połowy cytryny, sól i pieprz, syrop z agawy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
W misce mieszamy pokrojonego w kostkę pomidora i ogórka oraz ugotowaną kaszę bulgur. Całość polewamy dressingiem. Posypujemy ziołami i mieszamy składniki razem.
Podsmażamy kiełbaski na patelni przez 7 min.
To gotującej się wody wsypujemy sól i kaszę bulgur, gotujemy przez 15 min.
By przygotować dressing mieszamy majonez, musztardę, oliwę, sok z połowy cytryny, sól i pieprz, syrop z agawy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
W misce mieszamy pokrojonego w kostkę pomidora i ogórka oraz ugotowaną kaszę bulgur.
Całość polewamy dressingiem. Posypujemy ziołami i mieszamy składniki razem.
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl