Omlety z wiosenną sałatką szparagową

Autor: OneDayMore

Ilość porcji
2

Czas przygotowania
30 min

Opis

Pyszne roślinne omlety OneDayMore z wiosenną sałatką szparagową! Zobacz, jak szybko i łatwo można przygotować pożywny i smakowity obiad.

Omlety z wiosenną sałatką szparagową

Autor: OneDayMore

Ilość porcji
2
Czas przygotowania
30 min
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
30 min

Składniki

OMLETY Z SAŁATKĄ
roślinne omlety OneDayMore o smaku jajecznym – 1 opakowanie
zielone szparagi – 1 pęczek
cytryna – ½ szt.
rzodkiewki – 6 szt.
czerwona cebula – 1 szt.
ciecierzyca – 180 g
pomidorki koktajlowe – 12 szt.
sól – do smaku
pieprz – do smaku

DODATKOWO
twaróg wędzony – 100 g
oliwa – do smażenia
szczypiorek – ½ pęczka

Przygotowanie

1. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek (w tym celu zginamy je – końcówka urwie się we właściwym miejscu), kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyłączamy ogień. Skrapiamy szparagi sokiem z cytryny. 

2. Rzodkiewki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Ciecierzycę odsączamy z zalewy. 

3. Pokrojone warzywa i ciecierzycę łączymy w misce. Dodajemy szparagi razem z oliwą z patelni. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. 

4. Omlety OneDayMore układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C ok. 15 minut, aż się zarumienią. 

5. Na talerz nakładamy porcję sałatki szparagowej. Obok układamy podpieczone omlety. Na wierzch sałatki kruszymy wędzony twaróg. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Przygotowanie

Roślinne omlety
o smaku jajecznym
ze szczypiorkiem

Składniki

OMLETY Z SAŁATKĄ
roślinne omlety OneDayMore o smaku jajecznym – 1 opakowanie
zielone szparagi – 1 pęczek
cytryna – ½ szt.
rzodkiewki – 6 szt.
czerwona cebula – 1 szt.
ciecierzyca – 180 g
pomidorki koktajlowe – 12 szt.
sól – do smaku
pieprz – do smaku

DODATKOWO
twaróg wędzony – 100 g
oliwa – do smażenia
szczypiorek – ½ pęczka

Przygotowanie

1. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek (w tym celu zginamy je – końcówka urwie się we właściwym miejscu), kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyłączamy ogień. Skrapiamy szparagi sokiem z cytryny. 

2. Rzodkiewki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Ciecierzycę odsączamy z zalewy. 

3. Pokrojone warzywa i ciecierzycę łączymy w misce. Dodajemy szparagi razem z oliwą z patelni. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. 

4. Omlety OneDayMore układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C ok. 15 minut, aż się zarumienią. 

5. Na talerz nakładamy porcję sałatki szparagowej. Obok układamy podpieczone omlety. Na wierzch sałatki kruszymy wędzony twaróg. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Zamów online

Roślinne omlety
o smaku jajecznym
ze szczypiorkiem

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl

Social media

Kontakt

Infolinia: +48 61 670 40 45

Czynna (pn.-pt.)
08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl