roślinne kawałki tuńczyka OneDayMore – 75 g
bajgiel – 1 szt.
jajko – 1 szt.
awokado – ½ szt.
ogórek zielony – 30 g
kiełki groszku – 15 g
masło – 90 g
koperek – 10 g
sól, pieprz
ocet do ugotowania jajka w koszulce – ok. 100 ml
Przygotowanie
Bajgiel podgrzewamy w piekarniku, aż się zarumieni, po tym czasie wyciągamy go z pieca i po 3 min przekarawamy
W tym czasie mieszamy miękkie masło z drobno posiekanym koperkiem.
Przyrządzamy jajko w koszulce: zagotowujemy wodę z łyżką octu, mieszamy, by powstał wir i wlewamy do niego surowe jajko. Gotujemy przez 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając. Gdy białko się zetnie, wyjmujemy jajko za pomocą łyżki cedzakowej.
Składamy kanapkę: smarujemy dolną część bajgla masłem koperkowym, układamy kiełki groszku, ogórek pokrojony za pomocą obieraczki we wstęgi, awokado pokrojone w plastry, roślinne kawałki tuńczyka i jajko w koszulce doprawione solą i pieprzem. Wszystko zamykamy drugą połówką bajgla posmarowaną masłem.
Zamów online
Roślinne kawałki o smaku tuńczyka
Składniki
roślinne kawałki tuńczyka OneDayMore – 75 g
bajgiel – 1 szt.
jajko – 1 szt.
awokado – ½ szt.
ogórek zielony – 30 g
kiełki groszku – 15 g
masło – 90 g
koperek – 10 g
sól, pieprz
ocet do ugotowania jajka w koszulce – ok. 100 ml
Przygotowanie
Bajgiel podgrzewamy w piekarniku, aż się zarumieni, po tym czasie wyciągamy go z pieca i po 3 min przekarawamy
W tym czasie mieszamy miękkie masło z drobno posiekanym koperkiem.
Przyrządzamy jajko w koszulce: zagotowujemy wodę z łyżką octu, mieszamy, by powstał wir i wlewamy do niego surowe jajko. Gotujemy przez 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając. Gdy białko się zetnie, wyjmujemy jajko za pomocą łyżki cedzakowej.
Składamy kanapkę: smarujemy dolną część bajgla masłem koperkowym, układamy kiełki groszku, ogórek pokrojony za pomocą obieraczki we wstęgi, awokado pokrojone w plastry, roślinne kawałki tuńczyka i jajko w koszulce doprawione solą i pieprzem. Wszystko zamykamy drugą połówką bajgla posmarowaną masłem.