Burger
z awokado

Autor: Kinga Paruzel

Ilość porcji
1

Czas przygotowania
20 min

Opis

Roślinny burger na… zielono! Pyszny, soczysty, idealnie wysmażony roślinny kotlet w towarzystwie zielonej pasty z awokado to pomysł na wariację od burgerowej klasyki. Pomysł tym lepszy, że podkręcony świeżą kolendrą! Mniam!

Burger z awokado

Autor: Kinga Paruzel


Ilość porcji
1
Czas przygotowania
20 min

Ilość porcji
1

Czas przygotowania
20 min

Składniki

1 burger roślinny OneDayMore
1 dojrzałe awokado
⅓ białej części pora
oliwa do smażenia
szczypta soli
½ szklanki serka śmietankowego
1 łyżka ćwikły
1 plastry pomidora
świeża kolendra
1 plastry sera gruyerei
sok z cytryny

Przygotowanie

Ugniatamy awokado. Kroimy szalotkę w drobną kosteczkę i dodajemy do awokado. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Serek śmietankowy mieszamy z ćwikłą.

Kroimy por na cienkie paski i smażymy na złoto. Odsączamy  na ręczniku papierowym i solimy.

Podsmażamy roślinne burgery OneDayMore 3 min. z każdej strony. Po przewróceniu burgera na drugą stronę kładziemy na burgera plasterek żółtego sera. Podsmażamy bułki od wewnętrznej strony na patelni grillowej. Dolną część bułki smarujemy kremem z ćwikłą, posypujemy kolendrą, układamy burgera z plastrem sera, smarujemy pastą z awokado, dodajemy plaster pomidora, na wierch układamy chrust z pora, zamykamy górną częścią bułki.

Zamów online

Roślinne burgery
klasyczny smak

Składniki

1 burger roślinny OneDayMore
1 dojrzałe awokado
⅓ białej części pora
oliwa do smażenia
szczypta soli
½ szklanki serka śmietankowego
1 łyżka ćwikły
1 plastry pomidora
świeża kolendra
1 plastry sera gruyerei
sok z cytryny

Przygotowanie

Ugniatamy awokado. Kroimy szalotkę w drobną kosteczkę i dodajemy do awokado. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Serek śmietankowy mieszamy z ćwikłą.

Kroimy por na cienkie paski i smażymy na złoto. Odsączamy  na ręczniku papierowym i solimy.

Podsmażamy roślinne burgery OneDayMore 3 min. z każdej strony. Po przewróceniu burgera na drugą stronę kładziemy na burgera plasterek żółtego sera.

Podsmażamy bułki od wewnętrznej strony na patelni grillowej. Dolną część bułki smarujemy kremem z ćwikłą, posypujemy kolendrą, układamy burgera z plastrem sera, smarujemy pastą z awokado, dodajemy plaster pomidora, na wierch układamy chrust z pora, zamykamy górną częścią bułki.

Zamów online

Roślinne burgery
klasyczny smak

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl

Social media

Kontakt

Infolinia: +48 61 670 40 45

Czynna (pn.-pt.)
08:00 – 16:00

Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl