Spaghetti z klopsikami pieczonymi

Klopsiki pieczone

Autor: Kinga Paruzel

Ilość porcji
2

Czas przygotowania
25 min

Opis

Te klopsiki są super, bo robi się je raz dwa, a smakują jak z menu najlepszej restauracji! A wszystko przez wyjątkowy sos, w którym połączyły się suszone pomidory i suszone śliwki. A to wszystko w towarzystwie kremowej burraty i pesto.

Spaghetti z klopsikami pieczonymi

Klopsiki pieczone

Autor: Kinga Paruzel


Ilość porcji
2
Czas przygotowania
25 min

Ilość porcji
2

Czas przygotowania
25 min

Składniki

1 opakowanie klopsików OneDayMore
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 suszone pomidory
3 suszone śliwki
2 puszki krojonych pomidorów
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1 papryczka chili
sól i pieprz
burrata
1 garść świeżej bazylii
3 łyżki zielonego pesto

Przygotowanie

Piekarnik nastawiamy na temperaturę 200C.

Rozgrzewamy oliwę z oliwek na dużej żeliwnej patelni i zarumieniamy klopsiki na średnim ogniu. Przekładamy do innego naczynia. 

Na rozgrzane dno tej samej żeliwnej patelni wlewamy oliwę i obsmażamy przez około minutę na niej pokrojoną w kostkę cebulę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane chili.

Dodajemy pokrojone w paseczki pomidory suszone i suszone śliwki pokrojone w paseczki oraz pomidory w puszce. W kolejnym etapie dodajemy cukier, sól oraz pieprz. Całość dusimy około 15-20 minut na małym ogniu.

Dodajemy na sos pomidorowy, poszarpaną burratę, klopsiki. Całość skrapiamy pesto. 

Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20-30 minut. 

Podajemy obficie posypane bazylią z makaronem.

Zamów online

Roślinne klopsiki
z czerwoną cebulką i tymiankiem

Składniki

1 opakowanie klopsików OneDayMore
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 suszone pomidory
3 suszone śliwki
2 puszki krojonych pomidorów
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1 papryczka chili
sól i pieprz
burrata
1 garść świeżej bazylii
3 łyżki zielonego pesto

Przygotowanie

Piekarnik nastawiamy na temperaturę 200C.

Rozgrzewamy oliwę z oliwek na dużej żeliwnej patelni i zarumieniamy klopsiki na średnim ogniu. Przekładamy do innego naczynia. 

Na rozgrzane dno tej samej żeliwnej patelni wlewamy oliwę i obsmażamy przez około minutę na niej pokrojoną w kostkę cebulę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane chili.

Dodajemy pokrojone w paseczki pomidory suszone i suszone śliwki pokrojone w paseczki oraz pomidory w puszce. W kolejnym etapie dodajemy cukier, sól oraz pieprz. Całość dusimy około 15-20 minut na małym ogniu.

Dodajemy na sos pomidorowy, poszarpaną burratę, klopsiki. Całość skrapiamy pesto. 

Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20-30 minut. 

Podajemy obficie posypane bazylią z makaronem.

Zamów online

Roślinne klopsiki
z czerwoną cebulką i tymiankiem

Kontakt
Infolinia: +48 61 670 40 45
Czynna (pn.-pt.) 08:00 – 16:00
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl

Social media

Kontakt

Infolinia: +48 61 670 40 45

Czynna (pn.-pt.)
08:00 – 16:00

Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl