Pyszne roślinne klopsiki OneDayMore z sosem żurawinowym! Zobacz, jak szybko i łatwo można przygotować pożywny i smakowity obiad.
SOS:
Na patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy posiekaną szalotkę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy żurawinę, gałązkę rozmarynu, syrop klonowy, skórkę i sok z pomarańczy, sos sojowy oraz sól. Mieszamy i gotujemy na średnim ogniu, aż żurawina się rozpadnie. Doprawiamy. Sos przecieramy do miseczki przez sito, aby był gładki i bez skórek.
KLOPSIKI:
Na patelnię wlewamy oliwę i smażymy na niej klopsiki, aż będą złote. Klopsiki nabijamy na wykałaczkę i zanurzamy w sosie żurawinowym.
SOS:
Na patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy posiekaną szalotkę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy żurawinę, gałązkę rozmarynu, syrop klonowy, skórkę i sok z pomarańczy, sos sojowy oraz sól. Mieszamy i gotujemy na średnim ogniu, aż żurawina się rozpadnie. Doprawiamy. Sos przecieramy do miseczki przez sito, aby był gładki i bez skórek.
KLOPSIKI:
Na patelnię wlewamy oliwę i smażymy na niej klopsiki, aż będą złote. Klopsiki nabijamy na wykałaczkę i zanurzamy w sosie żurawinowym.
Skontaktuj się z nami:
odm@onedaymore.pl