Autor: Kinga Paruzel
Ilość porcji
9
Czas przygotowania
45 min
Szybki i prosty przepis na obłędnie czekoladowe brownie, w którym rozkochasz swoich bliskich na Święta! Zrób z nami swoje własne zdrowe, roślinne i smakowite ciasto w zaledwie 3 kwadranse!
Ilość porcji
9
Czas przygotowania
45 min
Czas przygotowania
20 min
Składniki suche:
1 szklanka cukru trzcinowego
2 łyżki mielonego siemienia lnianego
¾ szklanki kakao
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka Owsianki Czekoladowej OneDayMore
1 szczypta soli
½ szklanki chipsów czekoladowych
Składniki mokre:
¾ szklanki wody
½ szklanki oliwy
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Do masy dodajemy mokre składniki i mieszamy całość. Masę przekładamy do przygotowanej formy i pieczemy 30-35 minut.
Do masy można zetrzeć skórkę z pomarańczy.
Masę można wzbogacić o bakalie.
Jeżeli masa jest zbyt sucha, dolewamy do niej więcej wody lub dodajemy starte jabłko.
Składniki suche:
1 szklanka cukru trzcinowego
2 łyżki mielonego siemienia lnianego
¾ szklanki kakao
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka Owsianki Czekoladowej OneDayMore
1 szczypta soli
½ szklanki chipsów czekoladowych
Składniki mokre:
¾ szklanki wody
½ szklanki oliwy
1 bułka
1 burger roślinny OneDayMore
1 jajko
1 łyżka masła
1 awokado
sok z cytryny
sól i pieprz
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka majonezu
1 łyżka szczypiorku
1 pietruszka
sos sojowy
oliwa
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Do masy dodajemy mokre składniki i mieszamy całość. Masę przekładamy do przygotowanej formy i pieczemy 30-35 minut.
Do masy można zetrzeć skórkę z pomarańczy.
Masę można wzbogacić o bakalie.
Jeżeli masa jest zbyt sucha, dolewamy do niej więcej wody lub dodajemy starte jabłko.