Rośliny mają w sobie moc, której odkrywanie pozwala nam na kreowanie nowych rozwiązań nadążających za potrzebami współczesnego świata. Oczekiwania świadomych konsumentów i konieczność zadbania o zasoby planety leżą u podstaw decyzji o stworzeniu roślinnych zamienników mięsa. W jaki sposób powstają i co takiego mają w sobie, że chętnie po nie sięgamy?
Rośliny mają w sobie moc, której odkrywanie pozwala nam na kreowanie nowych rozwiązań nadążających za potrzebami współczesnego świata. Oczekiwania świadomych konsumentów i konieczność zadbania o zasoby planety leżą u podstaw decyzji o stworzeniu roślinnych zamienników mięsa. W jaki sposób powstają i co takiego mają w sobie, że chętnie po nie sięgamy?
Wszystko, co trafia na nasz talerz, ma wpływ nie tylko na to, jak się odżywiamy, ale również na los innych stworzeń, a w konsekwencji na stan całego środowiska. Dlatego pojawienie się produktów, które codzienne decyzje żywieniowe zamieniają w świadome wybory, współgra z potrzebami tak wielu osób. Roślinny produkt, który smakiem, wyglądem i strukturą przypomina mięso, ale powstaje w odpowiedzialny sposób, oznacza zmianę dobrą dla wszystkich, którzy jej potrzebują.
Wszystko, co trafia na nasz talerz, ma wpływ nie tylko na to, jak się odżywiamy, ale również na los innych stworzeń, a w konsekwencji na stan całego środowiska. Dlatego pojawienie się produktów, które codzienne decyzje żywieniowe zamieniają w świadome wybory, współgra z potrzebami tak wielu osób. Roślinny produkt, który smakiem, wyglądem i strukturą przypomina mięso, ale powstaje w odpowiedzialny sposób, oznacza zmianę dobrą dla wszystkich, którzy jej potrzebują.
Świadomość korzyści płynących ze stosowania roślinnej diety nie zawsze sprawia, że jesteśmy gotowi, by całkowicie porzucić smak mięsa, który kształtował nasze nawyki żywieniowe przez lata. Dlatego tworząc roślinne produkty One Day More, przykładamy tak dużą wagę do tego, by przypominały to, co zastępują: smakiem, zapachem, wyglądem i konsystencją.
Jakie tajne składniki sprawiają, że jest smacznie? Takie, które pozwalają nam również dbać o przejrzysty skład, czyli przyprawy, naturalne aromaty, pestki i groch. Ten ostatni to sekret mięsnej tekstury roślinnych zamienników One Day More, a także źródło zawartego w nich białka, tak istotnego dla fleksitarian, wegetarian i wegan. Za soczystość burgerów, kiełbasek i klopsików odpowiada z kolei metyloceluloza składnik zawarty w naczyniach komórkowych roślin.
Świadomość korzyści płynących ze stosowania roślinnej diety nie zawsze sprawia, że jesteśmy gotowi, by całkowicie porzucić smak mięsa, który kształtował nasze nawyki żywieniowe przez lata. Dlatego tworząc roślinne produkty One Day More, przykładamy tak dużą wagę do tego, by przypominały to, co zastępują: smakiem, zapachem, wyglądem i konsystencją.
Jakie tajne składniki sprawiają, że jest smacznie? Takie, które pozwalają nam również dbać o przejrzysty skład, czyli przyprawy, naturalne aromaty, pestki i groch. Ten ostatni to sekret mięsnej tekstury roślinnych zamienników One Day More, a także źródło zawartego w nich białka, tak istotnego dla fleksitarian, wegetarian i wegan. Za soczystość burgerów, kiełbasek i klopsików odpowiada z kolei metyloceluloza składnik zawarty w naczyniach komórkowych roślin.
Diety eliminacyjne wymagają uważnego podejścia do komponowania codziennego menu. Nie powinno zabraknąć w nim cennych składników odżywczych, w tym składników mineralnych i witamin, zwłaszcza witaminy B12, która naturalnie występuje w produktach pochodzenia zwierzęcego. Dlatego roślinne zamienniki mięsa One Day More mają ją w składzie. Są również bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (z rzepaku), żelazo, magnez, potas, cynk i miedź.
Diety eliminacyjne wymagają uważnego podejścia do komponowania codziennego menu. Nie powinno zabraknąć w nim cennych składników odżywczych, w tym składników mineralnych i witamin, zwłaszcza witaminy B12, która naturalnie występuje w produktach pochodzenia zwierzęcego. Dlatego roślinne zamienniki mięsa One Day More mają ją w składzie. Są również bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (z rzepaku), żelazo, magnez, potas, cynk i miedź.